ZC Dravlje brezplačna nuhalna svetlina

Brezplačna nuhalna

Brezplačna nuhalna svetlina s kartico ZZZS

Brezplačna nuhalna svetlina je od aprila 2024 namenjena vsem nosečnicam z veljavno kartico ZZZS. O tej dobrodošli spremembi, ki je razveselila precej nosečnic, veliko pove spletna stran ginekološke klinike ZC Dravlje, v sodelovanju s katero je nastal tale prispevek.

ZC Dravlje brezplačna nuhalna svetlina

Kako do brezplačne nuhalne svetline?

Pot do brezplačnega pregleda nuhalne svetline je preprosta. Okoli 8. tedna nosečnosti pokličite ali pišite ginekolou_inji, za katerega_o želite, da opravi vašo nuhalno svetlino. Za pregled ne potrebujete nobene napotnice, temveč zgolj veljavno kartio ZZZS. Naročanje na pregled nuhalne je namreč najbolj smiselno okoli 8. tedna nosečnosti, sam pregled pa se izvaja med 11. tednom in 13. tednom 8 dnevom nosečnosti. Se je pa seveda na brezplačno nuhalno potrebno naročiti 3 tedne do 14 dni prej, da vam zagotovijo prost termin.

Predlagamo, da pokličete prijazne medicinske sestre v ZC Dravlje na 051 336 847 ali jim pišite na ordinacija@zcd.si. Kontaktirate jih lahko tudi preko obrazca za naročanje na spletki noseca.com. Glede na vaše želje in terminske medicinske potrebe vas bodo uvrstile na pregled.

Torej za brezplačnem pregled nuhalne svetline potrebujem le kartico ZZZS?

Tako je. Za brezplačen pregled nuhalne potrebujete zgolj kartico ZZZS. Ne potrebujete napotnice svojega ginekologa. V ZC Dravlje pojasnjujejo, da je dodatno doplačilo zgolj za USB ključek, če ga želite imeti za večje število slikic svojega ploda.

Ginekologinja dr. Reš Muravec iz ZC Dravlje v zvezi z brezplačno nuhalno na kartico ZZZS pravi takole: “Samo nuhalno svetlino z zgodnjo morfologijo ploda in dvojni hormonski test izvajamo za katerokoli nosečnico iz vse Slovenije, ki ima veljavno kartico ZZZS (posebna napotnica ni potrebna). Če nosečnica nima kartice ZZZS, sta preiskavi samoplačniški.  Za preiskavo nuhalne svetline in dvojni hormonski test imamo licenco FMF.”

Konktakt za brezplačno nuhalno v ZC Dravlje, Ljubljana:

Zdravstveni center Dravlje, ZCD, Cesta na Poljane 24, Ljubljana

ordinacija@zcd.si